5 dingen die mannen zeggen om geen condooms te gebruiken

In deze editie van verontrustende mannelijke bekentenissen geeft meer dan 80 procent van de jongens toe ten minste één tactiek te hebben gebruikt om condooms tijdens seks te vermijden, volgens een nieuw onderzoek gepubliceerd in de Journal of Sex Research. En erger nog, mannen zeiden dat ze gemiddeld drieënhalf verschillende soorten tactieken in de loop van hun geschiedenis van connectiviteit probeerden. Absoluut niet OK.

Ding 1: “Maak je geen zorgen, ik ben schoon.”
Dit is de meest gebruikelijke tactiek die mannen proberen, volgens de enquête; 73,7 procent van de jongens vindt dat een zelfgerapporteerde, schone gezondheidsverklaring voldoende is om je ervan te overtuigen het rubber te slopen. “Mannen hebben de neiging om te veronderstellen dat als het er normaal uitziet, alles goed is”, zegt Vranich. “Maar SOA’s zijn vaak asymptomatisch bij mannen, dus zonder dat ze door een arts worden getest, zullen ze misschien nooit weten of er een probleem is.” Niets doodt de gemoedstoestand sneller dan het laten vallen van de S-bom, dus ga er maar snel mee akkoord, “Ja, maar daar is de hele zwangerschap ding om je zorgen over te maken. “Ga dan door met het openen van het condoom voordat hij ruzie met je kan maken.

Ding 2: “Je bent zo sexy, ik kan niet wachten. Laten we het gewoon doen.”
De meeste mannen (73,2 procent, om precies te zijn) denken dat als ze je lief kunnen praten, je het eens bent met condoomvrije actie. “Dit is een van de gevaarlijkere tactieken, omdat het gemakkelijk is om gecharmeerd te zijn in de hitte van het moment waarop hormonen zich haasten,” zegt Vranich. “Elimineer verleiding door het u zo gemakkelijk mogelijk te maken om aan uw plan te blijven.” Berg bijvoorbeeld een paar rubbers in uw handtas of nachtkastje op, bijvoorbeeld voor gemakkelijke toegang. Het hebben van wat op handbereik zal je helpen om sterk te blijven als hij suggereert om dartel te worden zonder up-plus te zijn, en in één klap een slag slaan in een kwestie van seconden troeft zijn “we hebben geen tijd te verspillen” kaart.

Ding 3: “Het voelt zo veel beter zonder.”
Het is de oudste regel in het boek en 50,3 procent van de jongens rapporteert het te hebben geprobeerd. Maar, spoiler alert: het is misschien niet altijd waar. Volgens een recente studie in The Journal of Sexual Medicine genieten zowel vrouwen als mannen net zo van seks als condooms zonder. “Vrouwen kunnen zelfs constateren dat ze ook vaker condooms kunnen klaarmaken, omdat het enige angst voor zwangerschap en SOA’s verlicht”, zegt Vranich. Er zijn tal van plezierverbeterende condoomvariëteiten die er zijn (denk aan geribbeld, ultradun en lichaamswarmte geactiveerd) die als een tweede huid kunnen aanvoelen, dus haal wat uit je nabijgelegen apotheek en zeg tegen je man dat je ze wilt uitproberen kijk hoe ze werken – op die manier maakt het gebruik van een condoom eigenlijk deel uit van het plezier.

Ding 4: “Kan ik geen condoom dragen?”
Interessant is dat 40 procent van de mannen toegeeft dat ze een meer botte aanpak hanteren, waarbij ze vragen om toestemming om naar het commando te gaan. “Hij denkt waarschijnlijk dat als hij je ter plaatse plaatst, je er waarschijnlijk meer mee zult doen”, zegt Vranich. Vuur een reactie terug die even direct is – zeg gewoon: “Nee. Geen condoom, geen dobbelstenen. Dat is de deal. “Het is niet echt kussen praten, maar je moet stevig zijn. Anders kan hij aarzeling interpreteren als onzekerheid en denken dat hij wat bewegingsruimte heeft, zegt Vranich.

Ding 5: “Wat, vertrouw je me niet?”
Het emotionele spel is een schokbeweging, maar volgens het onderzoek heeft meer dan 34 procent van de mannen het geprobeerd. “Sommige mannen voelen zich echt beledigd omdat je erop staat een condoom te gebruiken, terwijl anderen dit misschien gebruiken als een middel om te manipuleren,” zegt Vranich. “Leg gewoon uit dat het niets met hem persoonlijk te maken heeft en het is gewoon je niet-onderhandelbare beleid.”

Dat zijn de biggies, maar anderen die tactieken probeerden omvatten misleiding (bijvoorbeeld beweren dat ze op soa’s waren getest terwijl ze dat echt niet hadden gedaan) en condoomsabotage (zoals het eens zijn met het gebruik van een condoom en het opzettelijk breken als je er een aanbrengt) help). Waar het om gaat: wat je beleid inzake bescherming ook is, je moet er open over zijn met je partner en vasthouden aan je wapens – geen uitzonderingen. “Als je man nog steeds geen condoom aandurft nadat je over je regels hebt gehoord, is het misschien tijd om weg te lopen”, zegt Vranich. “Veilige seks is iets waar je op dezelfde pagina over moet zijn – geen uitzonderingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *